Utveckla Bjärred»

 

Det talas vitt och brett om hur viktigt det är med småföretag och hur dessa skall bidra till vår välfärd och framtid men väldigt lite görs för att ge dem möjlighet att göra just detta.

De initiativ som tagit i denna riktning har varit rent kommersiella och de senaste utspelet var ett företagshus i Lomma som genom tre byggherrar skulle skapa en möjlig mötesplats för små etablerade företagare. Detta motsatte sig bl.a. Socialdemokraterna med motiveringen att dessa fick köpa fastigheten för billigt. Må så vara men det kanske kan kompenseras av att vi faktiskt får in lite nya företag även till Lomma.

 

Tyvärr är det allt för mycket fokus just nu på Lomma och det känns som man glömt bort såväl Bjärred som Borgeby, Flädie och andra småsamhällen inom kommunen.

 

Borgeby ser nu ut att få utbyggnad av såväl lite lokaler som en ny idrottshall. Men det hade inte varit fel om man också gav tillstånd till en liten affär eller kiosk.

 

Flädie lever fortfarande på hoppet om en ny pågatågslinje men var tog den aktiva politiken rörande detta vägen? Här är det en tuff uppgift att få till denna linje och då kan man inte bara vänta utan man måste vara aktiv likt Trelleborg som ligger på hela tiden för nya vägar och järnväg. Ta lärdom! Vi måste vara mer aktiva och vi bör undersöka möjligheter med stöd från EU.

 

Bjärred behöver en nu mötesplats för företag då det dels saknas lokaler för våra småföretagare som idag sitter hemma eller i Lund/Malmö. Vårt förslag är att bygga om Bjärehovskolan som ändå är i stort behov av en totalrenovering till att även inkludera det vi vill kalla för mötesplats Bjerehov.

 

 

Minihamn vid Bojk-bryggan

Utöver detta har vi ytterligare två konkreta förslag för Bjärred och det är att bygga ut en pir vid bojkbryggan så att man kan skapa en minihamn. Många Bjärredsbor har båt men ingen plats för sina båtar. Se bifogad bild på ett mycket skissartar förslag.

 

 

Saltsjöbaden

Bygg upp den gamla saltsjöbaden igen. De finns ett behov i Bjärred att likt Lomma för plats för såväl övernattning som turism. Det vore därför bra att kombinera den gamla tanken på kurortshotell (Saltsjöbaden) med en ny version på samma plats d.v.s. bakom Sommarkiosken och tennisbanorna.

Nya Saltsjöbaden skulle då enligt vår mening kombineras med ett mindre äventyrsbad, lokaler för hälsoverksamheter. Det skulle kunna inbegripa såväl befintliga Bjärreds företag som nyetableringar i form av massage, kiropraktik, naprapater, sjukgymnastik, pedikyr, manicure o.likn. I komibination med hotell och restaurang ger detta en naturlig mötesplats och ett bra komplement till Mötesplats Bjerehov. Samtidigt bör kommunen se till att hjälpa till och rusta upp tennisbanorna och skapa bättre förutsättningar för spel, undervisning och kringaktiviteter. 

 

 

Mer om mig

 

Johan Olson

 

39 år (född 1 juni 1971)

 

Bor i villa i Bjärred utanför Lund

 

Sambo med Anne-Lie

 

Arbetar på Henriksson & Konsultpartners i

Lund med att hjälpa företag utveckla nya

idéer samt hitta finansiering

 

Driver egna företag sedan 1984 inom

fastigheter, IT och utbildning

 

Utbildning

Ekonomie kandidat i Nationalekonomi

Jurist

Certifierad Projektledare IHM/IPMA

3-årig teknisk ”ingenjörsutbildning”

 

Fritid 

Golf och Promenader

 

Vad ingen vet om mig?                     

Jag har varit Svensk juniormästare i Bågskytte. Startade mitt första företag när jag var 13 år tillsammans med en klasskamrat. (Tillverkade och sålde tillbehör till datorn Vic-64)

 

Vad gör dig framgångsrik? 

Envishet, målfokuserad och orädd för att

lyfta luren till vem som helst. Nätverkar

mycket. Ser möjligheter i allt men vågar

säga Nej.

 

Senaste bok du läst? 

Konsten att vara ineffektiv på jobbet av Nina Jansdotter

Macroeconomics A European text, Burda &  Wyplosz

 

Politiskt engagemang 

Junilistan Skåne                     

tidigare EU-parlaments kandidat

 

Övrigt                                               

Ledningsgruppsledamot för affärsutvecklare på Aspero kompetens

Tidigare styrelse ledamot i Värpinge Golfklubb 1999-2009

Tidigare ordförande i BNI Lund

Ordförande Junilistan Skåne

Medlem i Svenskt Projektforum, Företagarna och Fastighetägarna

 

 

Johan Olson, Junilistan © 2010 • Privacy Policy • Terms Of Use

 

Nya idéer för Lomma kommun!

 

Satsa på konkreta och tydliga idéer!

 

Bjärred behöver förnyas, utvecklas och skötas.

 

Företag, föreningar behöver plats! 

 

Johan Olson, Junilistan Skåne